10. utgave av Ruten opp gikk av stabelen i dag. Her finner du referat fra årets arrangement.

Søndag 22. august 2010 kl. 10:00
Sted:

Borstad

Nær 100 trosset dårlige værmeldinger og gikk/løp opp de rundt 800 høydemeterne til Hemnes høyeste fjelltopp. Regnværet kom heldigvis ikke før løpet var gjennomført så det ble egentlig perfekt løpevær. Derimot var det svært vått i marka etter siste dagers herjinger.

Først en honnør til trimmerne som sto spredd rundt løypa og kom med hyggelige heiarop. De er i høyeste grad med på løpet og skaper en flott stemning. Utbrudd som "Kom ijæn, må itj lætt derre aurgjeldingen ta dæ!" og "bare tyve meter, det tar du i et jafs!" er jo kjempeartig å høre for en løper! Og det var garantert like motiverende for aurgjeldingen... :-)

Det var lett å se på startfeltet at det ville bli tøff kniving om plasseringene i herreklassen. Mange spennende løpere, hvor Dadafo Dhaqabi (Namdals Løpeklubb) og Vegard Ruttenborg (NTNUI) må finne seg i å være favoritter. Ruttenborg er en meget sterk orienteringsløper som hadde sitt gjennombrudd i fjor med blant annet deltakelse junior-VM og gode resultater på nasjonalt nivå. Han satser på ulike NM-løp utover høsten. Dadafo kjenner vi fra før! :-)

Starten gikk raskt. Høy fart på feltet fra første steg. Svingte av grusveien og inn på jordet. Dadafo og Vegard tok føringen. Ingen tvil om hvem som hadde høyest ambisjoner! Løperne lå samlet oppover skogen, men det hadde blitt luker før hengebrua på 400 moh. De 2 i tet hadde fått noen meter ned til en gruppe på rundt 5 løpere. Her var det Rasmus Skaare som dro, med Lars Ove Aunli, Eirik Kvernstad, Ole Arnold Sødal og Ole Tom Neraas på slep. Rasmus dro fra bortover myrene fra hengebrua. Ole Arnold og Ole Tom passerte skijuniorene og fikk en god luke. Dadafo og Vegard dro i tet, Rasmus et halvt minutt etter, og Ole Arnold og Ole Tom hadde kontroll på 4. og 5.plassen. Alt var foreløpig jevnt og åpent.

Dadafo fikk etter hvert føling med achillesproblemet som han har slitt med tidligere i sommer og måtte slippe. Han ble snart innhentet av Skaare som tok over 2.plassen. Ole Tom løp i fra Ole Arnold og tok etter hvert igjen Dadafo.

Vegard Ruttenborg holdt ledelsen helt inn og tok en klar seier. Tiden var meget sterk: 40.45. Kun 25 sekunder bak løyperekorden til Dadafo, og det til tross for at løypa var svært våt i dag. Rasmus Skaare (Lillomarka) tok 2.plassen på 41.19, fulgt av Ole Tom på 41.41 og Dadafo på 42.30. Ole Arnold ble dagens beste hemnværing på tiden 44.23.

I dameklassen var det dessverre tynt oppmøte, men de som stilte opp gjorde kjempegod innsats. Vinneren ble Hanne Løseth fra Buvik som kom seg til topps på 1.00.31. God tid med tanke på det knalltøffe føret. Vil også skryte av ungjentene Synnøve Dalum (14år) og Ane Sødal (13 år) som stilte i konkurranse på kort varsel. Begge hadde tøffe løp i beina fra fredagskveld og skal i ilden igjen på tirsdag. Tøffe damer!

På grunn av det våte været kjørte vi en meget enkel premieseremoni nede ved startområdet. Vinnerne fikk gavekort hos Ove Aunli Sport på kr 2000,-, mens 2. og 3.plassen fikk pengepremier gitt av Hemne Kraftlag og vår hovedsponsor Sparebanken Hemne.

Vi innførte i år transport av klær for konkurranseløperne. Dette var helt klart en viktig tjeneste som vil bli videreført. Den våte nedturen ville blitt en kjølig opplevelse iført singlet og løpeshorts!

Den gode premieringen har helt klart hatt god innvirkning på nivået på konkurransen. 7 løpere under 46 minutter, 5 under 45!